Какво трябва да знаем преди да си купим Померан

Average: 4.9 (10 votes)

Преди да преминете към покупка на кученце е важно да знаете,някои основни неща.

Цената наистина е от значение, но при избора на животно никога не трябва да е водеща. За Вас приоритет трябва де е  първо човека,от който ще си купите кученцето, условията при които се отглежда то, важен е диалога помежду ви,  контактите преди и след продажбата на кученцето. Опитайте се да прецените чувството за отговорнаст на развъдчика.

 Всяко едно кученце е различен клас. Класовете са три основни –ПЕТ КЛАС, БРИЙД КЛАС и ШОУ КЛАС. Във всяко едно кучило могат да се родят както пет клас така и най-високия шоу клас бебета, за това и цената на всяко едно куче е индивидуална.

ШОУ КЛАС – това са кучета които отговарят и се доближават максимално или изцяло на официалния стандарт на породата. Те могат да посещават изложби, както и да се ползват за развъдна дейност.

►БРИЙД КЛАС – това са кучета които също нямат сериозни дисквалифициращи ги дефекти според стандарта на породата, но е възможно да имат леки отклонения, което не пречи да бъдат включени в развъдна програма.

►ПЕТ КЛАС  –така наречениете от нас “домашни любимци” , са кучета които се отглеждат най-вече като домашни любимци и или по определена причина развъдчика е решил, че ще бъдат ограничени от развъдна дейност.Такива кучета не могат да имат поколения те могат да ни радват едниственно вкъщи. За такъв клас кученце,вие ще получите само копие от радословието и договор,в който ще бъде упоменатото условията за кастрация.

Tрите вида определения са условни и не отразяват прекрасния характер, интелигентността ,красотата и здравето на тази порода.

Ако вече сте си харесали кученце от нашия развъдник,можете да ни посетите по всяко време или  да се свържите с нас за повече информация.Не се притеснявайте да ни потърсите дори само за информация ,съвет или въпроси отностно породата.Ние ще се постараем да бъдем максимално полезни. 

Ако  вече сте решили да си вземете вашия  нов домашен любимец от нас имайте предвид.че това ще бъде възможно след като кученцето е навършило 3 месеца за ПЕТ КЛАС и съответно 6 месеца за ШОУ / БРИЙД КЛАС.

Въпроси ,които трябва да попитате вашия развъдчик

♦Член ли сте на  клуб на породата  или  организации на породата? 

♦Колко различни породи кучета развъждате? Колко кучила от всяка връзка имате на една година? На  каква възраст  се заплождат вашите кучета?

♦Какви са известните здравословни проблеми, свързани с тази порода и какви стъпки се предприемат,за да сведе до минимум вероятността от тези проблеми, да съществуват във вашите кучила?

♦Какви изисквания имате към породата,която развъждате и защо?

♦Имате ли резултатите от теста за пателарна луксация на двамата родители?

♦На какви изисквания трябва да отговаря  купувача за да получи едно от вашите кученца?

♦Изисквате ли договор? Ако е така, какви са условията и гаранциите? Какви са условията в вашия договор,относно  наследствените заболявания ?Какви са изискванията  в вашия договор относно стерилизацията и кастрацията?

♦Приемате ли вашите кучета обратно по всяко време от живота им, ако новия собственик реши,че той или тя вече нямат възможност да отглеждат кученцето?

♦На каква възраст  кученцата са готови да напуснат кучилото ,ще  имат ли всички необходими  ваксинации преди настаняването им ?
 

 За да имате по-здраво куче , никога не си купувайте кученце от безотговорен развъдчик, борса или магазин за домашни любимци. Потърсете уважаван селекционер, който изпитва удоволствие от развитието и развъждане на породата. Също така се уверете , че кученцето няма генетични заболявания.